NAS (Network Attached Storage)

Heeft u hulp nodig met het instellen van een NAS of wilt u er graag een aanschaffen? Dan bent u bij Lieferink ICT aan het juiste adres.

Als u zich afvraagt wat een NAS precies is, dan leggen wij dit hier voor u uit. Een NAS (Network Attached Storage) is eigenlijk heel simpel gezien een externe harde schijf die aangesloten wordt op het netwerk. Hierdoor kunt u documenten, foto’s en video’s op deze schijf plaatsen vanaf elke computer. Ook kunt u bijvoorbeeld films ermee afspelen en foto’s kijken vanaf uw smart tv, Xbox One of PlayStation 4.

Er zijn verschillende soorten NAS systemen. Hoe duurder de NAS wordt, hoe meer opties er op zitten. Zo bestaan er NAS systemen die er enkel voor dienen om bestanden op te kunnen slaan en zo zijn er NAS systemen waarbij u verbinding kunt maken van buitenaf, om zo overal ter wereld bij uw bestanden te kunnen komen. Dit laatste kan gedaan worden door een VPN (Virtual Private Network) wat ook een functionaliteit is in sommige NAS systemen.

Maar ook zijn er NAS systemen waar een Surveillance Station op geïnstalleerd kan worden, hiermee kunt u overal ter wereld uw beveiliging camera’s zien. (en er kan uiteraard worden opgenomen)

Ontzettend veel mogelijkheden dus wat er met een NAS gedaan kan worden.

Heeft u hulp nodig met het opzetten van een NAS, dan kunnen wij u verder helpen. Wilt u graag een NAS aanschaffen, dan kunnen wij dit ook voor u regelen. Wij verkopen ook NAS systemen.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier of via info@lieferinkict.nl of 06 – 29090087.